Content

Підтримка інтернаціоналізації українських університетів

За останні роки українські університети досягли значного прогресу в інтернаціоналізації. Цьому сприяє також програма DAAD “Підтримка інтернаціоналізації українських університетів”, що стартувала у 2019 році та фінансується зі спеціальних коштів Федерального міністерства освіти та досліджень Німеччини. Вона підтримує проєкти, які передусім проводять тренінги для представників керівництва українських університетів на такі теми, як тайм-менеджмент, залучення стороннього фінансування та використання цифрових робочих процесів.

Професор Катерина Скиба є проректором Національного університету ім. Б. Хмельницького в Україні. Одним із її завдань є сприяння інтернаціоналізації університету. Це важливе завдання, оскільки після реформи вищої освіти в Україні у 2014 році від університетів країни вимагають приділяти більше уваги інтернаціоналізації у проектах співпраці.

Програма DAAD “Підтримка інтернаціоналізації українських університетів” робить цінний внесок у підтримку керівників українських університетів у цьому питанні. На початку 2022 року Катерина Скиба завершила фінансовану DAAD програму підвищення кваліфікації “Тренінги з мультиплікації для адміністраторів вищої освіти в Україні” (THEA Ukraine X) в Університеті прикладних наук Мюнстера у співпраці з Сумським державним університетом. “Я хотіла поглибити свої знання, бути на крок попереду у впровадженні нових підходів та побудувати мережу, що є важливою умовою для успішних міжнародних проектів”, – пояснює вона. Особливо привабливою для пані Катерини була можливість передати набуті знання своїм колегам у Хмельницькому за підтримки української тандемної тренерки. Її враження від курсу значно перевершили її очікування: “Я не лише отримала уявлення про тенденції та стратегії інтернаціоналізації, але й дізналася багато нового про тайм-менеджмент, розподіл ресурсів та ефективну комунікацію. А ще я знайшла нових добрих друзів!”

Читати далі (німецькою мовою)

Пропозиції німецьких вишів

1/1

Be part of the transition to the future shape of energy

Join our English-taught Bachelor of Science in Energy Systems Engineering and Management!

Більше