Content

Зустріч колишніх стипендіатів DAAD "Наука в екзилі"

28.-29.07.2023 у Бонні відбулась зустріч колишніх стипендіатів DAAD «Наука в екзилі».

У заході взяли участь українські вчені, які працюють в університетах та дослідницьких установах Німеччини, Словаччини, Чехії, Польщі, Нідерландів, а також ті, хто залишився в Україні. Окрім інформації про програми для вчених, інформації про німецький дослідницький ландшафт, були також представлені презентації про перспективи україністики в Німеччині від професора Александра Вьолля (Потсдамський університет) та про українську науку в екзилі до та після Другої світової війни від колишніх стипендіаток DAAD д-ра Олесі Лазаренко та д-ра Катерини Кобченко. Під час панельної дискусії учасники поділилися досвідом взаємодії з німецькою академічною системою в умовах російського вторгнення в Україну, досвідом підтримки інтересу до України та зміни сприйняття України в Німеччині, а також підтримання контактів з українським університетом з-за кордону.

Основні висновки: залишатися на зв’язку та бути задіяними – найважливіше для людей у екзилі. Цифрова підтримка є надзвичайно корисною в цьому контексті.
З презентаціями можна ознайомитись на нашому сайті www.daad-ukraine.org. Вони будуть доступні там щонайменше протягом місяця.

Facebook

Alumni

© DAAD

Пропозиції німецьких вишів

1/2

Be part of the transition to the future shape of energy

Join our English-taught Bachelor of Science in Energy Systems Engineering and Management!

Більше

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Більше